ALU stolarija

Lenaplast Beograd - Vrhunska ALU stolarija po akcijskim cenama.
Zatražite Besplatnu Procenu

U proizvodnom programu Lenaplasta nalazi se se i ALU stolarija visokog kvaliteta. Kod ALU stolarije najzastupljenije su dve vrste profila: aluminijumski profil sa termo prekidom i aluminijumski profil bez termo prekida, takođe poznat i kao hladni alu profil.

Aluminijumski profil bez termo prekida ima slabije termo-izolacione karakteristike i namenjen je prvenstveno komercijalnim objektima, dok za stambene objekte preporučujemo ALU profil sa termo prekidom koji ima znatno bolja termo-izolaciona svojstva. Aluminijumski ALU profili se štite plastifikacijom i eloksažom. Plastificirani profili su dostupni u velikoj paleti boja bez velike razlike u ceni.

Koje su prednosti ALU stolarije?

Aluminijumska ALU stolarija je nezamenjiva u poslovnim objektima gde su prioritet mehanička svojstva u odnosu na termo-izolaciona, jednostavna je za održavanje i ekološki opravdana jer je aluminijum materijal prirodnog porekla koji je moguće u potpunosti reciklirati.

U proizvodnom programu aluminijumske stolarije odlučili smo se za proizvođača alu profila „Alumil“ i njihove serije 11000 i 15000. Za ove profile koristimo okov elegantne spoljašnjosti sa jakim unutrašnjim mehanizmom, čuvene italijanske fabrike „Fapim“, da bi besprekorno funkcionisali vaši aluminijumski prozori i aluminijumska vrata.

alu stolarija

ALU stolarija kada, gde i zašto

ALU stolarija je veoma zahvalna za sve prostore kojima je potrebna dobra mehanička zaštita. Takođe, dobro ugrađena stolarija značajno smanjuje gubitak toplotne energije što je u zimskim mesecima veoma bitno. Naravno, kada su velike vrućine situacija je obrnuta – čuva prostor od preteranog zagrevanja i na taj način i zimi i leti – daje veliku finansijsku injekciju vašem budžetu. Uštede zimi idu i do 25% za grejanje, a leti i do 30% za hlađenje prostorija.

Ozbiljne ekonomske uštede, zaštitna svojstva, visok kvalitet, dugotrajnost… sve su to karakteristike koje Lenaplast ALU stolariju izdvajaju od drugih i čine odličnim izborom za one koji planiraju da stolariju ne menjaju dugi niz godina, a sve vreme uživaju u istom kvalitetu koji postavljena stolarija pruža.

Aluminijumska stolarija sa termo prekidom

Mnogo je nejasnoća oko aluminijumske stolarije jer dobar broj korisnika prvo što pita je – kako to da se ne gubi toplota budući da je aluminijum metal i kao i svaki metal dobar provodnik toplote. Zar se metal ne greje leti a zimi hladi i time doprinosti pregrejanosti/ohlađenosti prostorija i gubicima toplote zimi? Takođe, za ovakve prostore sa ALU stolarijom se vezuje i dosta priče o mogućoj kondenzaciji, naročito ako se prozori nalaze u kuhinji ili kupatilu. Ništa od toga ne stoji ako koristite kvalitetnu ALU stolariju. Tu na scenu stupa aluminijumska stolarija sa termo prekidom – koja praktično omogućava svu efikasnost koju ovaj vid stolarije pruža.

Jer, prednosti etolarije napravljene od metala – a to su u najvećem broju ALU prozori – su značajno bolje u odnosu na tradicionalnu stolariju izrađenu od drveta. Pre svega ALU stolarija je lakša za obradu i ramovi se mogu praviti u zaista raznovrsnom rasponu veličina. U pitanju je i izdržljivost (metal je daleko jači od drveta), mogućnost da se prave uži a opet čvršći ramovi koji dodatno povećavaju površinu stakla i time količinu svetlosti u prostoru što ima i praktične ali i estetske rezultate: sa kvalitetnim staklom imate odličnu izolaciju ali i pogled – bilo da je napolju ciča zima ili vrelo leto. Ne koroziraju, ne postoji praktično nikakva potreba za dodatnim održavanjem (farbanje i slično) – održavanje se svodi na mlaku vodu i krpu i to povremeno. Crvi i drugi ljubitelji drveta im ne mogu ništa – pa ste i sa te strane zaštićeni.

Kako je uopšte rešen problem kretanje toplote unutar metala? Kako je odjednom hladni metal postao neprovodan za toplotu/hladnoću? Uz pomoć termo prekidača ili termo prekida!

ALU termo prekid

Da bi se izbegle spomenute neprijatnosti, pri izradi ALU stolarije se u ramove stavlja tzv. termo prekid a u pitanju je neka vrsta izolacije koja razdvaja dva dela rama koja se nalaze na različitim stranama (jedan u unutrašnjosti prostorije a drugi van). Između se postavlja, kao termo prekid, izolacioni materijal, najčešće poliuretanska smola – koja ima odlična svojstva i ne dozvoljava kretanje toplote/hladnoće ni u jednom smeru. Ima i dobra akustična svojstva i smanjuje količinu zvuka koji dolazi sa bilo koje strane. Praktično, ova izolacija čini da aluminijumska stolarija sa termo prekidom bude ono što jeste – neprevaziđeni materijal za izradu ALU stolarije sa odličnim karakteristikama.

Lenaplastov izbor je uvek bila aluminijumska stolarija sa termo prekidom – za dobrobit klijenata i dug vek prozora. Ipak, uvek klijentima skrećemo pažnju da je ovaj vid stolarije – zbog specifičnosti proizvodnje – nešto skuplji od PVC stolarije, ali da su dodatno uložena novčana sredstva – dobra investicija.

 

Akcija: 15% popusta

do 15. decembra 2023. – 15% popusta na sve naše proizvode i usluge!

+ GRATIS demontaža i odvoz stare stolarije

+ Mogućnost PLAĆANJA KREDITIMA za energetsku efikasnost

 

POZOVITE NAS na 063 770 12 14

Call Now Button