ALU OKAPNICE

ALU okapnice su obavezna zaštita od prodiranja vode sa spoljne strane špaletne u donjem delu prozora. Ako se okapnica uradi kako treba, neće doći do takozvanog „podlizivanja vode“, što je najčešći problem nestručne ugradnje okapnice. Okapnice za terase su takođe popularne i imaju istu ulogu kao i za prozore.

PVC stolarija kao i ALU stolarija  – naravno, misli se pre svega na prozore, mora sa spoljne strane imati urađenu okapnicu. Funkcija okapnice je svima dobro poznata. Zbog toga se ugradnja okapnice mora izvesti veoma pažljivo i stručno.

alu okapnice

Samim tim što je aluminijum mekan, mi smo ga obložili znatnim slojem kvalitetnog emajla kako bi podneo veća opterećanja i atmosferske uticaje kao što su: grad, jaka kiša, sitni kamenčići, vetar, težina snega, kisele kiše, jako sunce… Praktično, za razliku od PVC podprozorske daske koja se nalazi sa unutrašnje strane i može trajati dugi niz godina bez ikakog oštećenja – ALU okapnice su na velikom udaru kako vremenskih uslova tako i mehaničkih dešavanja. I zato se o njihovom kvalitetu mora voditi računa.

Aluminijumske okapnice se proizvode prema meri koja odgovara vama i vašim potrebama. To znači da okapnica može biti široka i dugačka onoliko koliko želite da pokrijete odnosno zaštitite svoj trem, terasu, zid, fasadu… Zato je jako bitno izvršiti pažljivo merenje i napraviti projekat okapnica koji će odgovarati baš vašim prozorima i vašim potrebama.

Montaža i demontaža ALU okapnice

Montaža i demontaža alu okapnice je naš posao. Posle nekog vremena stare limene okapnice su dotrajale i trebaju se menjati. Lenaplast vrši demontažu starih i montažu novih ALU okapnica svuda gde je to neophodno.

Dobra ALU – bakarna okapnica može trajati dugo godina bez problema. U pitanju je specifična kombinacija ova dva izdržljiva materijala kojom se dobija i na kvalitetu ali i dugovečnosti.

Kao zaključak se nameće da je ugradnja kvalitetne ALU okapnice jedan od veoma bitnih segmenata u celom procesu ugradnje PVC stolarije i da je poštovanje procedure i oprez – na prvom mestu.

Akcija: 15% popusta

do 15. decembra 2023. – 15% popusta na sve naše proizvode i usluge!

+ GRATIS demontaža i odvoz stare stolarije

+ Mogućnost PLAĆANJA KREDITIMA za energetsku efikasnost

 

POZOVITE NAS na 063 770 12 14

Call Now Button