Lenaplast PVC i alu prozori
da sačuvate toplotu doma

Prozori od originalnih nemačkih profila i italijanski okov.
Najbolji odnos cena-kvalitet.

PVC prozori

PVC prozori su odličan način da sačuvate toplotu svog doma i svakog prostora gde želite da prostorija bude topla, izolovana od vlage, kondenza i buke.

Aluminijumski prozori

U proizvodnom programu Lenaplasta nalaze se se aluminijumski prozori vrhunskog kvaliteta sa termo prekidom i bez termo prekida.

PVC i alu stolarija - dodaci

U proizvodnom programu Lenaplasta nalazi se se i kompletan prateći program za PVC i alu stolarije od okapnica, podprozorski dasaka do komarnika i svih vrsti roletni.

Odgovori na najčešće postavljana pitanja

Gde se postavlja PVC i aluminijumska stolarija?

PVC stolarija (prozori, vrata – soban i ulazna, roletne…) je idealna za stambeni i poslovni prostor i zato u Srbiji preuzima dominaciju nad drvenom stolarijom. Osim što ima neosporne zaštitne kvalitete, PVC stolarija je ekološki opravdana (može se reciklirati), energetski efikasna, odlična je zaštita od buke… Zato smo se mi u Lenaplastu pre više od 20 godina i odlučili da proizvodnja i ugradnja PVC stolarije bude naš primarni posao. PVC prozori i PVC vrata (sigurnosna, ulazna, balkonska, sobna, jednokrilna, dvokrilna vrata) se proizvode samo od najkvalitetnihih profila – a to su INOUTIC profili. U pitanju je vodeći svetski proizvođač PVC profila za proizvodnju građevinske stolarije – koji ne trpi kompromise po pitanju svoga proizvoda. Ili savršeno ili ništa. U pitanju su dakle vrhunski proizvodi.

Zato rešenja koja mi iz Lenaplasta predlažemo, imaju akcenat na KVALITETU. Stolarija se ne uzima za jednu ili dve sezone već za duži vremenski period. Treba da trpi različite vremenske uslove, manipulacije (otvaranje, zatvarenje) i da dugi niz godina ostane onakva kakva je bila prvog dana montaže. A takvu stolariju upravo sa ponosom i proizvodimo i ugrađujemo na zadovoljstvo velikog broja klijenata. Zato ako ugradnju poverite Lenaplastu – znaćete šta dobijate za svoj novac. Takođe, kontakt sa nama je lak i brz i uvek Vam stojimo na usluzi.

Zašto PVC i aluminijumska stolarija?

Pre svega PVC prozor ili PVC vrata kada se kvalitetno naprave – uz poštovanje standarda – neće pokazati anomalije koje pokazuje drvo ili aluminijum. Nema vlage, nema krivljenja vrata i prozora čak i ako je prozor većih širina.

Sama čelična konstrukcija odnosno ojačanje za PVC garantuje da će masivna i stabilna PVC stolarija podneti sva statička opterećenja.

Ugradnjom niskoemisionog argon stakla dobija se efekat koji svi volimo: zimi toplo – leti hladno. Zapravo, pri većim temperaturama i kada je staklo izloženo direktno suncu, usporiće sunčeve zrake i time sačuvati prostoriju od pregrevanja. Kada nema sunca napolju, staklo upija dnevnu svetlost i prostoriju čini lepo osvetljenom

.

Kolika je cena?

Cena je najvažniji faktor kod odluke o izboru. Da li će to biti PVC, ALU ili drvena stolarija (vrata, prozori, roletne…) zavisi od budžeta sa kojim se raspolaže. Mi smo tu da vam ponudimo najpovoljnije rešenje. Uz uštedu i minimalno angažovanje vremena možete imati zaista lep PVC prozor, PVC vrata ili na primer možete izvesti zatvaranje terase PVC-om umesto da zidate glomazne zidove… Primena PVC-a je višestruka i samo je mašta granica. U svakom slučaju, kontaktirajte nas za cenovnik ili besplatnu procenu i iznenadićete se odnosom cena – kvalitet.

Ljudi koji žele da ulože nešto više novca odlučiće se za ALU stolariju. Međutim, postoji još uvek dilema kod klijenata koji žele da se odluče za PVC stolariju. Zamena drvene, stare i dotrajale stolarije PVC-om je dobar posao i mi smo tu da vam prezentujemo sve prednosti koje nudi vrhunski program nemačkih proizvođača okova i profila (INOUTIC i SIEGENIA).

Obezbeđujemo najpovoljnije cene pri čemu je cena za PVC i ALU stolariju opimalna u odnosu na visoki kvalitet koji dobijate. To znači da nećete pogrešiti u izboru jer smo mi tu da vam damo savet za izbor stolarije. Naši predlozi su najčešće prihvaćeni jer nam nije prioritet jeftina PVC stolarija već stolarija koja treba da zadovolji standard i vaše zahteve. Dakle, vrhunski proizvodi gde su cene prihvatljive.

Spremni smo da korigujemo cene na osnovu procene posla koji obuhvata:

  • Skidanje stare PVC stolarije (sobna i druga vrata, prozori, roletne…),
  • Ugradnja nove po meri,
  • Zamena.

Težina samog izvođenja ugradnje prozora najčešće biva dovedena u pitanje kada se napolju postavlja prozor – ka ulici, gde je visina sprata velika ili je pozicija nepristupačna. Međutim, mi stolariju ugrađujemo iz elemenata tako da nam nije problem da je ugradimo bilo gde i bilo kada: Leto – zima, tu smo!

Na šta treba obratiti pažnju kod kupovine PVC i ALU stolarije?

Toplotna izolacija (termičke karakteristike) je najvažniji faktor. Naši kupci su zadovoljni pre svega zato što koristimo niskoemisiono staklo “4 godišnja doba”, koje pruža najbolji toplotni efekat. Zimi staklo greje, a leti zaustavlja ili usporava toplotne zrake te je prostorija hladnija. S druge strane, posebnu pažnju obraćamo na profil i broj komora jer nije svejedno imati 4, 5 ili 6 komorni PVC prozor, što mnoge firme znaju da iskoriste i prodaju takozvani hladni PVC kupcima koji se ne razumeju baš u prednosti koje donose npr. kvalitetan PVC prozor (jednokrilni ili dvokrilni) ili vrata (bilo da su jenokrilna ili dvokrilna).

Zvučna izolacija je takođe bitan faktor kod prozora koji su izloženi uticaju ulice. Buka automobila uopšte može biti viša od 80 dB. Vrhunsko argon staklo koje ugrađujemo po sistemu 4+16+4 će buku smanjiti odnosno kompenzovati na svega 30 dB što deluje kao odličan zvučni izolator. Nove tehnologije i izvedbe argon staklima donose još bolje karakteristike.

Pored ovih, ne smemo zaboraviti i kvalitet PVC profila koji moraju imati sertifikat i biti postojani na UV zračenje. To obezbeđuje dugotrajnost i stabilnost dugi niz godina.

Okovi koje koristimo imaju atest, Nemačka je proizvođač, a nivo upotrebljivosti (otvaranje, zatvaranje – i kod prozora i vrata i za roletne) je zagarantovan.

Koliko može da traje PVC stolarija?

Ako se uradi kvalitetno, PVC stolarija (vrata, prozori – jednokrilni, dvokrilni…, roletne…) bez ikakvih problema može trajati više decenija. Neistine su da je vek trajanja ove vrste stolarije samo 10 godina.

Naravno, u zavisnosti od pozicije i mesta gde se ugrađuje stolarija zavisiće i njena izdržljivost. Preterane temperature i direktna sunčeva svetlost koja pada na PVC prozore (jednokrilni, dvokrilni) ili vrata ima negativan efekat, ali na današnjem nivou izrade materijala o tome ne treba brinuti. PVC vrata (sobna, balkonska, ulazna vrata, jednokrilna, dvokrilna vrata…) su takođe veoma dugotrajna i mogu naći široku primenu.

Gde se sve ugrađuje PVC stolarija?

Praktično bilo gde ima mesta i gde se želi dobra zaštita od vlage i atmosferskih uticaja može se ugraditi PVC stolarija. Uz dobru zaštitu, PVC može biti i odličan za potpuno zatvaranje terasa, balkona, nadsteršnica, prozori koji su izloženi kiši, snegu…

S druge strane, PVC vrata mogu biti ulazna, sobna, garažna, balkonska, krovna, sigurnosna vrata i vrata za posebne namene. Naravno, i sa više krila: jednokrilna i dvokrilna vrata su najčešća. Kontakt sa nama rešiće sve dileme.

Koji su nedostaci PVC stolarije?

Sve firme pričaju o prednostima PVC stolarije, a malo ko nalazi za shodno da napiše i nešto loše o njoj. U principu, ni mi nemamo neke zamerke jer su se PVC vrata i PVC prozori koje koristimo pokazali odlično i leti i zimi, ali postoje ponegde i loša iskustva.

Najčešći nedostatak PVC-a je loš kvalitet materijala od koga se izrađuju profili i okovi. Praktično, ako nama poverite izradu, bićete maksimalno sigurni da će to biti najbolja nemačka PVC stolarija sa nemačkim okovima. Ako se PVC ugrađuje širom Nemačke gde postoji dobar standard i mogućnost za veliki izbor, onda je jasno zašto potenciramo KVALITET.

Kako PVC prozori reaguju na različite vremenske uslove?

Naši PVC prozori (bilo da su jednokrilni ili dvokrilni sa 5 ili 6 komora) i vrata su se izuzetno dobro pokazali u svim vremenskim uslovima. Pozitivna povratna informacija od kupaca odnosno klijenata nam je od samog starta ukazivala na dobar kvalitet izrade i materijal s kojim radimo.

Kontakt sa nama rešiće sve nedoumice.

Akcija: 15% popusta

do 15. decembra 2023. – 15% popusta na sve naše proizvode i usluge!

+ GRATIS demontaža i odvoz stare stolarije

+ Mogućnost PLAĆANJA KREDITIMA za energetsku efikasnost

 

POZOVITE NAS na 063 770 12 14

Call Now Button